• Телефонуйте : 066 758 90 94
12Вер
2014
0

WEIRD FOOD ALL OVER THE WORLD. Balut, Phillipines

Balut, Phillipines

A bit like with a Kinder Surprise, you certainly will be surprised to open these eggs, though not in the same pleasant way as finding a toy inside. You get to eat your chicken and your egg at the same time with balut.

Fertilized eggs are boiled just before they are due to hatch, so your yolk oozes out followed by… a chicken (or a duck) foetus. They are cooked when the foetus is anywhere from 17 days to 21 days depending on your preference, although when the egg is older the foetus can have a beak, claws, bones and feathers. In Filipino culture balut ia almost as popular as the hot dog in America and street vendors yell out «Baluuuuuuut» as they push their carts down the street. They are a popularly hearty snack full of protein.

The way to eat balut is to crack Open the egg, Sip the broth and then eat the yolk and foetus… It’s not everyone’s cup of tea, but apparently it’s delicious. 

Balut, Phillipines

Балути, Філіппіни

Це трохи схоже на кіндер-сюрприз, і ти, звичайно, будеш здивований, відкриваючи такі яйця, але це буде і не так уже й приємно, як знаходити іграшку всередині. Ти їстимеш курча і яйце одночасно.

Запліднені яйця варяться безпосередньо перед тим як вилуплються, таким чином з вашим жовтком буде ще й плід курки (або качки). Їх готують, коли плід знаходиться в межах розвитку від 17 до 21 діб у залежності від уподобань; коли яйце старіше, плід може мати дзьоб, кігті, кістки і пір’я. У філіппінській культурі балути майже так само популярні, як хот-дог в Америці, вуличні торговц, штовхаючи свої візки по вулиці, кричать «Балуууууути». Це дуже популярна закуска, яка містить багато протеїну.

Щоб з’їсти  балут, треба розбити яйце, ковтнути бульйон, а потім з’їсти жовток і плід… Це не є улюблена страва для кожної людини, але, можливо,  смачно.

Наталія Шапоренко

No Comments

Reply