• Телефонуйте : 066 758 90 94
11Вер
2014
0

WEIRD FOOD ALL OVER THE WORLD. Puffer fish, Japan

Puffer fish, Japan

You’ve got to be careful with this delicacy or you might end up in the morgue. The deadly Puffer fish, or fugu, however, is the ultimate delicacy in Japan even though its skin and insides contain the poisonous toxin todrotoxin, which is 1,250 times stronger than cyanide. That’s why in Japan only expert chefs in licensed restaurants are allowed to prepare it. Otherwise you’re likely to become paralyzed whilst still conscious and eventually die from asphyxiation because there is no known antidote. Fifteen people died in Thailand when the fish was made illegal and people started dying it pink and passing it off as salmon. 

Puffer fish, Japan

Риби фугу, Японія

Тобі слід бути обережним з цим делікатесом, бо можеш опинитися в морзі. Смертельна риба Пуффер, або фугу, однак, є основним делікатесом в Японії, хоча її шкіра і нутрощі містять отруйний токсин тодротоксін, який у 1250 разів сильніший за ціанід. Ось чому в Японії її дозволено готувати тільки досвіченим шеф-кухарям в ліцензованих ресторанах. В іншому випадку тебе, ймовірно, паралізує, у той час як твій мозок буде ще в свідомості, і в кінцевому результаті ти умреш  від задухи, тому що немає ніякої відомої протиотрути. П’ятнадцять людей загинули в Таїланді, коли риба готувалася незаконно – фарбувалася у рожевий колір і видавалася за лосося.

Наталія Шапоренко

No Comments

Reply