• Телефонуйте : 066 758 90 94
10Вер
2014
0

WEIRD FOOD ALL OVER THE WORLD. Fried tarantulas, Cambodia

Fried tarantulas, Cambodia

A wee spider, climbing up the spout… if you suffer from arachnophobia you probably don’t want to try eating these eight-legged monsters. They are not tiny little house spiders, they are great big tarantulas and you can buy them in the streets of Skuon, Cambodia. They are fried whole — legs, fangs and all.

They were first discovered by starving Cambodians in the bloody, brutal days of the Khmer Rouge rule, and have gone from being the vital sustenance of these people to a delicacy tourists come far arid wide to try. The black hairy arachnids found in the jungle around the market town of Skuon have become a source of fame and fortune for the region as bus loads of people stop to try them on their way to other places.

They cost only a few cents and supposedly taste delicious, as they are best plucked straight from the burrow and pan fried with a bit of garlic and salt. They are supposed to taste a bit like crickets or scrawny chickens and are crispy on the outside with a gooey body on the inside. 

Fried tarantulas, Cambodia

Смажені павукиптахоїди, Камбоджа

Крихітний павук підіймався по трубі… якщо nи страждаєш від арахнофобії, то, ймовірно, не захочеш спробувати цих восьминогих монстрів. Це не маленькі домашні павучки, це великі павуки-птахоїди, і ти можеш купити їх на вулицях Скуона в Камбоджі. Їх обсмажують цілком – ноги, ікла і решту.

Вони були вперше виявлені голодуючими камбоджійцями в криваві, жорстокі часи правління червоних кхмерів, і дійшло до того, що  життєво важливі засоби для існування цих людей стали делікатесом для туристів, що приїжджають з далекого світу, щоб їх спробувати. Чорні волохаті павуки, знайдені в джунглях навколо торгівельного міста Скуон, стали таким джерелом слави і багатства для цього регіону, що переповнені людьми автобуси, які прямують до інших місць, зупиняються, щоб люди могли скуштувати павуків.

Вони коштують усього кілька центів і, імовірно, смачні, так як павуків витягують прямо з нори і смажать з невеликою кількістю часнику і солі. Вони за смаком трохи схожі на цвіркунів або худих курей, а також хрусткі зовні з клейкою масою всередині.

Наталія Шапоренко

No Comments

Reply