• Телефонуйте : 066 758 90 94
09Вер
2014
0

WEIRD FOOD ALL OVER THE WORLD. Bird’s Nest Soup, China

НЕЗВИЧАЙНА ЇЖА У СВІТІ

Travelling is often about trying the unusual and attempting to experience the different culture of the country you are visiting. One of the best ways to do this is to try the foods the native people eat.

Подорож – це часто спроба  незвичайного  і намагання дізнатися про відмінності культури тієї країни, яку ти відвідуєш. Один з кращих способів зробити це – спробувати їжу місцевих мешканців.

Bird’s Nest Soup, China

You wouldn’t necessarily think a bird’s neat would be edible, but the Chinese use swifts’ nests to make this soup, known as the «Caviar of the East». Right now you’re probably imagining a nest made out of twigs and leaves, but swifts make their nests predominantly out of saliva. It’s something in the saliva of the bird that makes it have this unique gelatinous, rubbery texture and it’s one of the most expensive animal products consumed by humans. It’s expensive because the swifts build the nests during breeding season over a period of 35 days and nests can only be harvested around three times a year. The nests are typically built in coastal caves and collecting them is a treacherous process involving climbing and nimble skill, which adds to the hefty price tag. 

Bird's Nest Soup, China

Суп з пташиних гнізд, Китай

Не думай, що будь-яке пташине гніздо їстівне, але китайці використовують гнізда стрижів, щоб зварити суп, відомий як «Ікра Сходу». Зараз ти, ймовірно, уявляєш гнізда, зроблені з гілок і листя, але стрижі в’ють гнізда переважно із слини. Саме те, що знаходиться в слині цих птиць, утворює такий унікальний желатиновий, гумовий склад, і  цей суп є  одним з найдорожчих продуктів тваринного походження, які споживають люди. Це дорого, тому що стрижі будують гнізда під час сезону розмноження протягом 35 днів, а ще їх можна збирати близько трьох разів на рік. Гнізда зазвичай будуються в прибережних печерах, і їх збір є небезпечним  процесом, який включає в себе альпінізм і моторну майстерність, яка додає неабияку ціну.

Наталія Шапоренко

No Comments

Reply